040 - 2 660 660

Ondernemen & Vereniging

Naar de notaris bij het starten van je onderneming of vereniging

Als je een eigen bedrijf wilt beginnen, heb je een spannende tijd voor de boeg. Het begint met het kiezen van de meest geschikte bedrijfsvorm. Past een BV, vof, vereniging of stichting het beste bij je plannen? Daarbij zijn er zoveel mogelijkheden, zoveel aanverwante zaken om rekening mee te houden.

Ook als je al jaren ondernemer bent is het goed om eens na te gaan of de huidige bedrijfsvorm nog wel past bij je bedrijf. Zowel je wensen als je situatie kunnen immers veranderen.

Laat je door Schäfer Notarissen adviseren bij het oprichten van een onderneming. Omdat je niet op zaken vooruit wilt lopen, maar er zeker van wilt zijn dat ze goed geregeld zijn.

  • Starter komt moeilijker aan koophuis

    Een eigen huis raakt voor starters op de woningmarkt steeds verder uit beeld. Zij zijn veroordeeld tot de huurmarkt, waarin blijkens onderzoek van ING de tevredenheid over de woonsituatie achter blijft bij mensen met een eigen huis. De situatie op de woningmarkt heeft ook gevolgen voor het vertrouwen van burgers in de woningmarkt. In het eerste kwartaal van 2018 is dat vertrouwen weer verder gedaald ten opzichte van vorig jaar. lees meer
  • Proces bij opvolging familiebedrijf vergt gedegen aanpak

    Opvolging in een familiebedrijf heeft heel veel haken en ogen. Het vraagt veel zorgvuldigheid in voorbereiding en proces. Het begint al met de vraag of de opvolger wel of niet uit de familie moet komen. Hoe dan ook, het gaat uiteindelijk om de continuïteit van uw bedrijf en het niet verstoren van familiebanden. Bij dit alles moeten ook nog eens de financiële, juridische, fiscale en andere bedrijfsmatige aspecten betrokken. lees meer