040 - 2 660 660

Ondernemen & Vereniging

Naar de notaris bij het starten van je onderneming of vereniging

Als je een eigen bedrijf wilt beginnen, heb je een spannende tijd voor de boeg. Het begint met het kiezen van de meest geschikte bedrijfsvorm. Past een BV, vof, vereniging of stichting het beste bij je plannen? Daarbij zijn er zoveel mogelijkheden, zoveel aanverwante zaken om rekening mee te houden.

Ook als je al jaren ondernemer bent is het goed om eens na te gaan of de huidige bedrijfsvorm nog wel past bij je bedrijf. Zowel je wensen als je situatie kunnen immers veranderen.

Laat je door Schäfer Notarissen adviseren bij het oprichten van een onderneming. Omdat je niet op zaken vooruit wilt lopen, maar er zeker van wilt zijn dat ze goed geregeld zijn.

  • Open cv blijft intact

    Even was er de angst dat de cv’s (commanditaire vennootschappen) zouden worden afgeschaft. De discussie – en de angst – laaide op na een publicatie in het Financieele Dagblad en het Weekblad Fiscaal Recht. De staatssecretaris heeft echter inmiddels laten weten dat de open cv gewoon blijft bestaan. Goed nieuws voor ondernemers die om fiscale redenen een cv voeren. lees meer
  • Spijt na de bruiloft

    Het is algemeen bekend dat huwelijkse voorwaarden vóór het huwelijk gemaakt moeten worden. Toch komt het nog regelmatig voor dat mensen dat vergeten, of denken dat het later nog wel kan. lees meer