040 - 2 660 660

Geregistreerd partnerschap voorwaarden

Het geregistreerd partnerschap is een vorm van samenleven die wettelijk is geregeld. Het geregistreerd partnerschap heeft vrijwel dezelfde gevolgen als het huwelijk.

Ben je getrouwd of heb je een geregistreerd partnerschap? Dan regelt de wet automatisch dat alle bezittingen en schulden van jullie samen zijn. Wil je andere voorwaarden, dan moet je dit vastleggen in partnerschapsvoorwaarden vóór het aangaan van het geregistreerd partnerschap bij de gemeente.

Schäfer Notarissen regelt dit graag voor je. Kijk voor meer informatie op deze website onder Familie & Relatie of neem contact met ons op!

  • Open cv blijft intact

    Even was er de angst dat de cv’s (commanditaire vennootschappen) zouden worden afgeschaft. De discussie – en de angst – laaide op na een publicatie in het Financieele Dagblad en het Weekblad Fiscaal Recht. De staatssecretaris heeft echter inmiddels laten weten dat de open cv gewoon blijft bestaan. Goed nieuws voor ondernemers die om fiscale redenen een cv voeren. lees meer
  • Spijt na de bruiloft

    Het is algemeen bekend dat huwelijkse voorwaarden vóór het huwelijk gemaakt moeten worden. Toch komt het nog regelmatig voor dat mensen dat vergeten, of denken dat het later nog wel kan. lees meer