Mediation

Wat is mediation?

Mediation is een vorm van conflictbemiddeling. Bij zakelijke conflicten of problemen bij een echtscheiding kan mediation uitkomst bieden. Een onafhankelijke bemiddelaar gaat samen met partijen op zoek naar een oplossing voor een probleem. De oplossing moet voor alle partijen aanvaardbaar zijn.

Mediation in plaats van de rechter

Heb je een probleem met een persoon of een organisatie waar jullie samen niet uitkomen? Dan kunnen jullie kiezen voor mediation. Dit is vaak minder ingrijpend dan de stap naar de rechter. Daarbij kan mediation tijd en geld besparen. Bij mediation werken jullie zelf aan een oplossing, maar krijg je er deskundige hulp bij. Mediation heeft in meer dan de helft van de gevallen een goede afloop.

Wat doet een mediator?

De mediator is een specialist in het begeleiden van onderhandelingen. Hij oordeelt niet maar helpt partijen om een oplossing te vinden. De mediator is onafhankelijk. Daarom is een notaris bij uitstek hiervoor geschikt. Belangrijk is dat beide partijen vertrouwen in deze bemiddelaar hebben.

Afspraken mediation in overeenkomst

Deelname aan mediation is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Partijen moeten samen aan een oplossing willen werken. Iedereen die bij de mediation aanwezig is, moet vertrouwelijk omgaan met de inhoud van de onderhandelingen. De afspraken komen op papier te staan in een overeenkomst.

Voor meer informatie over mediation kun je gerust contact met ons opnemen. Schäfer Notarissen helpt je graag verder!

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? We vertellen u er graag meer over. Bel ons vandaag nog.