Alles over een
start-up

Sta je op het punt om je eigen onderneming te starten? Gefeliciteerd! De hightechregio Eindhoven is het levendige bewijs van hoe ver start-ups het kunnen schoppen.

Je hebt natuurlijk al nagedacht over wat er komt kijken bij het starten van je eigen onderneming en wat je moet regelen. Je moet keuzes maken, bijvoorbeeld over de rechtsvorm van je onderneming en de financiering ervan. Deze keuzes brengen allerlei fiscale en andere gevolgen met zich mee. Schäfer Notarissen helpt je graag dit verstandig te regelen. Wij zijn er voor jou!

Rechtsvorm kiezen
De eerste stap is de rechtsvorm van je onderneming kiezen. Ga je hem alleen besturen? Of samen met je partner, een familielid of vriend(in)? Afhankelijk van deze keuze kun je een BV, een VOF, een vereniging of een stichting oprichten. De rechtsvorm is van belang voor de aansprakelijkheid en van invloed op je belastingverplichtingen.

Mate van aansprakelijkheid
Er zijn grote verschillen tussen een BV en een VOF, vooral wat betreft aansprakelijkheid. Start je zelf of samen met anderen een onderneming? Dan ben je aansprakelijk voor alle schulden van de onderneming. Bij een rechtspersoon, zoals een BV, ben je in principe niet persoonlijk verantwoordelijk.

Een eenvoudige keuze kan grote gevolgen hebben. Zie je door de bomen het bos niet meer? Schäfer Notarissen biedt je deskundige begeleiding.

Start-up? Start goed. Schäfer Notarissen is er voor jou.

Vind je notariële akte hier makkelijk en snel.