Alles over een
nieuwbouwhuis

Koop je een nieuwbouwwoning? Dan heb je met verschillende partijen te maken. Vaak moet de woning nog gebouwd worden. Het is dan essentieel om alle afspraken goed vast te leggen. Bijvoorbeeld via Schäfer Notarissen in Eindhoven of Nuenen. Door de vele nieuwbouwprojecten in de regio Eindhoven hebben wij hiermee de afgelopen decennia veel ervaring opgebouwd.

De koop-aanneemovereenkomst tekenen
Ben je ingeloot voor een nieuwbouwwoning? Gefeliciteerd! Nu nog de koop-aannemersovereenkomst tekenen. Dit is het koopcontract dat je tekent voor een nieuwbouwwoning die nog in aanbouw is. In feite koop je de grond waarop de woning uiteindelijk wordt gebouwd en sluit je een aanneemoverkomst af voor de bouw van het huis. Meestal stelt de makelaar deze overeenkomst op.

Akte van levering voor de officiële overdracht
Voor de officiële overdracht bij de notaris teken je samen met de verkoper en de notaris de leveringsakte met daarin ook de gemaakte afspraken uit de koop-aanneemovereenkomst. Bij nieuwbouwprojecten worden de kosten van de akte van levering meestal betaald door de verkoper (vrij op naam). Heeft iedereen getekend? Dan schrijft de notaris de akte in bij het kadaster en kan iedereen zien dat je officieel eigenaar bent van je nieuwbouwwoning!

Samen een nieuwbouwhuis kopen
Ga je samen met je partner een nieuwbouwhuis kopen? Een spannend en mooi moment! En ook een belangrijk moment voor het maken van goede afspraken. Om die afspraken officieel vast te leggen kan Schäfer Notarissen een samenlevingscontract voor jullie opstellen en een regeling bij overlijden in de vorm van een testament. Het voordeel van een goede regeling? In veel gevallen hoeft je partner geen erfbelasting te betalen bij je overlijden. In de praktijk betekent dit dat je partner ook dan gewoon in jullie huis kan blijven wonen.

Ingeloot voor je nieuwbouwwoning? Als je geluk hebt, kiest de verkoper voor Schäfer Notarissen.    Wij zijn er voor jou.

Vind je notariële akte hier makkelijk en snel.