Alles wat je moet weten
over een hypotheek

Heb je het huis van je dromen gevonden? Grote verbouwingsplannen? En een bank gevonden die dit wil financieren? Bij Schäfer Notarissen ben je ook aan het juiste adres voor de hypotheekakte die je dan nodig hebt.

Hypotheekakte voor een koopwoning
Na overleg met je financieel adviseur of de bank teken je een bindend aanbod voor het bedrag dat je gaat lenen, het rentepercentage en de verdere voorwaarden. In ruil daarvoor wil de bank een hypotheekrecht op je huis. Dit geef je door een hypotheekakte te tekenen bij de notaris. De notaris stelt deze akte op basis van de door jezelf en de bank verstrekte informatie op en controleert of alle gegevens kloppen en aan alle door de bank en de wet gestelde eisen wordt voldaan.

Hypotheekakte voor een verbouwing
Ga je je woning verbouwen en heb je een hogere lening nodig dan wordt gedekt door je bestaande hypotheekakte? En heeft de bank de aanvullende lening verstrekt? Je kunt de notaris de bestaande hypotheekakte dan laten doorhalen en een nieuwe hypotheekakte laten opmaken of je laat een extra hypotheekakte inschrijven.

Hypotheekakte ondertekenen
Je ontvangt een uitnodiging van de notaris om de hypotheekakte op onze vestiging in Eindhoven of Nuenen te komen ondertekenen. Je krijgt dan ook uitleg en de gelegenheid om nog vragen te stellen. We zijn er immers voor jou!

Pas als we zeker weten dat alles duidelijk is, ondertekent ook de notaris de akte en wordt deze ingeschreven in het kadaster.

Hypotheek rond? Wij helpen je graag met de hypotheekakte. Schäfer Notarissen is er voor jou.

Vind je notariële akte hier makkelijk en snel.