Alles over een
bestaand huis

Je hebt je droomwoning gevonden. En je bent het eens geworden met de verkoper. Gefeliciteerd! In de bijzondere huizenmarkt in de regio Eindhoven, waar wij gevestigd zijn, is dit vaak een hele prestatie.

Jullie mondelinge overeenkomst is niet rechtsgeldig. Daarom leg je jullie afspraken schriftelijk vast in een koopovereenkomst. Is er geen makelaar bij de transactie betrokken die de koopovereenkomst voor je opstelt, dan kan Schäfer Notarissen dit ook voor je regelen.

De aankoop officieel maken met een akte van levering
Na het ondertekenen van de koopovereenkomst en het verkrijgen van de financiering is het huis niet direct je eigendom. Je wordt pas eigenaar van een huis wanneer het officieel aan jou is overgedragen via de leveringsakte die een notaris opstelt. We noemen dit ook wel een akte van levering. De betrokken partijen ondertekenen deze leveringsakte bij de notaris die de akte vervolgens inschrijft in het kadaster. Nu mag je je als koper officieel de trotse eigenaar noemen van je nieuwe huis.

Samen een huis kopen
Koop je een huis met een partner met wie je samenwoont waarmee je niet bent getrouwd en geen geregistreerd partnerschap hebt? Het is dan belangrijk dat je een samenlevingscontract hebt. Hiermee kun je regelen welke bezittingen van jou en je partner samen zijn. Denk aan de kosten van de huishouding, de inboedel van de woning en de verdeling bij overlijden. Dit laatste kunnen we trouwens ook voor je vastleggen in een testament. Dit kan ook fiscaal voordeel bieden als een van jullie overlijdt.

Huis gekocht? Regel het goed. Schäfer Notarissen is er voor jou.

Vind je notariële akte hier makkelijk en snel.