040 - 2 660 660

Hypotheek

Voor een hypotheekakte naar de notaris

Als je eenmaal het huis van je dromen gevonden hebt of eindelijk toe bent aan die grote verbouwing, is het zaak om de kosten in kaart te brengen en de financiering hiervoor te regelen. De hypotheekakte is de overeenkomst die je met de bank maakt voor de financiering van het huis of de verbouwing. Een hypotheekakte moet officieel getekend worden bij de notaris. 

Aankoop woning

Eerst overleg je met een bank over de hypotheek, de hoogte, de hypotheekvorm, de rente en andere voorwaarden. Na deze voorbereiding zal de hypotheekakte als overeenkomst tussen jou en de bank officieel getekend worden bij de notaris. Hij doet hiervoor allerlei onderzoeken in registers om na te gaan of de gegevens wel kloppen en of je wel bevoegd bent. Dat gaat dan om het GBA bevolkingsregister, het kadaster, het faillissementsregister en het curateleregister. De hypotheekakte wordt opgesteld door de notaris in overeenstemming met de gemaakte afspraken en de wet. 

Verbouwing

Bij de verbouwing van je woning zal de notaris de bestaande hypotheekakte doorhalen en de nieuwe hypotheekakte opmaken en ondertekenen. Nadat de notaris de hypotheekakte met je heeft besproken en getekend, wordt deze ingeschreven in het kadaster. Vanaf dat moment staat de hypotheek officieel op je naam.

Schäfer Notarissen voor jouw hypotheek?

Voor meer informatie kun je gerust contact met ons opnemen. Schäfer Notarissen helpt je graag verder!

  • Starter komt moeilijker aan koophuis

    Een eigen huis raakt voor starters op de woningmarkt steeds verder uit beeld. Zij zijn veroordeeld tot de huurmarkt, waarin blijkens onderzoek van ING de tevredenheid over de woonsituatie achter blijft bij mensen met een eigen huis. De situatie op de woningmarkt heeft ook gevolgen voor het vertrouwen van burgers in de woningmarkt. In het eerste kwartaal van 2018 is dat vertrouwen weer verder gedaald ten opzichte van vorig jaar. lees meer
  • Proces bij opvolging familiebedrijf vergt gedegen aanpak

    Opvolging in een familiebedrijf heeft heel veel haken en ogen. Het vraagt veel zorgvuldigheid in voorbereiding en proces. Het begint al met de vraag of de opvolger wel of niet uit de familie moet komen. Hoe dan ook, het gaat uiteindelijk om de continuïteit van uw bedrijf en het niet verstoren van familiebanden. Bij dit alles moeten ook nog eens de financiële, juridische, fiscale en andere bedrijfsmatige aspecten betrokken. lees meer